Kraljevska Banja Koviljača ove sezone obara rekord po posećnosti. Tokom letnjih meseci nije bilo slobodnog mesta u hotelima i privatnom smeštaju. Pored terapija sumpornom vodom, turisti biraju relaksaciju u spa centrima, vožnju paraglajdingom, džipovima po Gučevu, ali i pešačenje planinskim stazama i vodene sportske atrakcije na reci Drini .

– Banja Koviljača je bogata izvorima sumporne vode, lekovitim blatom, velikim brojem kulturno-istorijskim spomenicima i povoljnim klimatskim uslovima. Pored lekovitosti banje i specijalne bolnice za rehabilitaciju, imate priliku da uživate u bazenima i Spa&Wellnes programu ako želite da posetite turistički banju Koviljaču – kaže turistički radnik Snežana Marković.

Pored šetnje parkom, vožnje bicikla ili turističkim vozićem, posetiocima su na raspolaganju masaže u Spa centru, a najpoznatija, koja je i osmišnjna i vom kraju je Srpska masaža.

– To je ritualni tretman lica i tela, koji počinje opuštanjem tela uz šljivovicu za muškarce i medenu rakiju za žene. S obzirom na to da je ova masaža fokusirana na stopala i kičmeni stub, prvo se stavljaju tople crepljike na leđa, a stopala se masiraju aromatičnim uljima, i to smilje za domaćice a kleka za domaćine. Nakon masaže stopala, gosti obuvaju vunene čarape. Sprska masaža završava se masažom lica svežim krompirom, koja bi trebalo da otkloni glavobolju i bore. Po završetku masaže, čiji je koncept razvijen u „Royal spa“ hotelu u Banji Koviljači, žene se poslužuju slatkom od šumskih jagoda, a muškarci medom sa orasima, kaže Marija Nikolić iz hotela Royal spa, čiji je wellnes centar razvio ovaj koncept.

 

Tekst je nastao kao deo projekta „Putevi nas spajaju“ koji sufinsira grad Loznica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.