Tender za izradu plana detaljne regulacije nove industrijske zone Sever grad Loznica je raspisao nakon predloga odluke o izradi plana detaljne regulacije industrijske zone, koji je utvrđen na sednici Gradskog veća Loznice krajem jula.

– Izrada plana nove, moderno uređene industrijske zone Sever, neophodna je pre svega zbog zahteva domaćih i stranih investitora za većim prostornim kapacitetima u cilju izgradnje proizvodnih postrojenja među kojima će, kako je naveo biti i novi pogoni kineske kompanije Minth koja planira i dalje da razvija poslovanje u Loznici – naveo je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.
Planom detaljen regulacije obuhvaćena je celovita i detaljnija planska razrada prostora, saobraćajnih i infrastrukturnih sistema i uređenje buduće industrijske zone kao prostora, koji se nalazi na jednom od najznačajnijih razvojnih poteza u Loznici.
Osnov za izradu  je Plan generalne regulacije za naseljeno mesto Loznica kojim je ovaj prostor određen za građevinsko područje, a planirana pretežna namena je sekundarna proizvodnja i dopunska namena tercijalne delatnosti, kao i stanovanje uz poslovne i radne zone.
Tekst je nastao kao deo projekte „Loznica, dobro mesto za život“ koji sufinsira grad Loznica.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.