Na području Policijske uprave u Šapcu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom akcije u poslednje sedmice u julu mesecu su sankcionisali  79 vozača autobusa i 499 vozača kamiona. Najviše kazni je izrečeno zbog prekoračenja vremena vožnje. Borivoje Bosković vozač autobusa preduzeća Duga na lokalnoj liniji ističe da zbog velike frekvencije saobraćaja i gužve, naročito kroz centar grada i Masarikovu ulicu se najviše prave prekršaji. Skoro trećina vozača autobusa procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima,  zatim zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije ali i tehničkih neispravnosti iz saobraćaja. Međutim, šabački lokalni prevoznik ima vozače sa dugogodišnjim iskustvom koji poštuju propise.

Marko Petrović je organizator međunarnog transporta u kompaniji Sani i kaže da je ozbiljan posao napraviti plan rada za vozni park sa 90 vozila i sprečiti kršenje zakona. Među 499 vozača kamiona koji su sankcinocani tokom akcije nije bilo njihovih zaposlenih.

Iz MUP-a su naveli da su iz saobracaja isključivani vozači zbog tehničke neispravnosti teretnih vozila, upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.