Regionalne igre Sportskog saveza Srbije održane su na terenima Osnovne škole ,,Stojan Novaković“ na Letnjikovcu, a grad domaćin, odnosno MZ Pocerski Pričinović se plasirala u finale.  Nakon uspešno organizovanog opštinskog nivoa Seoskih olimpijskih igara Sportskog saveza Srbije, Sportski savez ukazao poverenje Gradu Šapcu da bude domaćin i regionalnog takmičenja u ovim igarama.

– Organizaciju smo prihvatili sa velikim zadovoljstvom jer je Grad Šabac grad sporta. Seoskim igrama čuvamo prave vrednosti, tradiciju, promovišemo sport i druženje i zato smo se danas okupili ovde, na Letnjikovcu, da zajedno podržimo najbolje – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić

Sportski savez Srbije već treću godinu organizuje seoske igre. Prva sezona je bila pilote projekat, a sada se već dosta ekipa uključuje.
– Svake godine smo sve brojniji, pa ove smo imali 24 lokalne samouprave, koje su uzele učešće. Želja nam je da narednih godina bude sve veći broj zainteresovanih i da u jednom trenutku skoro sve lokalne samouprave organizuju takmičenje. Ovim projektom želimo da omogućimo da i ljudi sa sela imaju mogućnost da se bave sportom – rekao je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije.

Finalno takmičenja će biti održano u Ubu od 03. do 05. septembra, a podbednik osvaja glavnu nagradu, izgradnju rukometnog terena u selu pobednika.