Gradonačelnik Šapca dr Aleksandra Pajić potpisao je u ime grada Šapca sa Naledom, Povelju o osnivanju Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem. Potpisivanjem Povelje gradonačelnik Pajić se sa predstavnicima drugih lokalnih samoupravama obavezao da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

– Drago mi je što se Grad Šabac našao među najuspešnijim lokalnim samouprava u Srbiji. Zajedno sa gradonačelnicima i predstavnicima drugih lokalnih samouprava obavezao sam se da ćemo udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu. Kao Grad smo spremni da motivišemo i druge, manje razvijene opštine da naprave povoljan poslovan ambijent i pokrenu biznis. Pošto posedujemo sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju moći ćemo da pregovaramo svakog momenta sa državnim institucijama kako bi zajednički rešili prepreke ili probleme ukoliko se pojave. Želimo da poslovna klima našeg grada bude još uspešnija, da privučemo što veći broj investitora i da sigurnim koracima pravimo od Šapca grad budućnosti – istakao je Pajić.

Članovi Kluba uspešnih gradova pored Šapca su: Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.