Sakar i uređen prostor plaže u ovom mestu na Zvorničkom jezeru i ove godine su bile najposećenije lokacije na teritoriji Malog Zvornika. Pre dve godine, na predlog građana mesne zajednice Sakar, opština Mali Zvornik uredila je plato u blizini plaže, koji meštani i turisti najčešće koriste za odmor i druženje.

Postavljene su i dve solarne klupe, kanta za smeće, a prostor je dodatno ulepšan cvećem.
Kante za smeće postavljene su i da deonici od centra Malog Zvornika do Sakara, pored staze za pešake. Opremanje šetališta do plaže u Sakaru i adaptacija dela plaže obavljeni su u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“, a koštalo je 640.000 dinara.

Neformalna grupa građana, koja je predložila uređenje prostora na području mesne zajednice Sakar učestvovala je u radovima, odnosno u iznosu od 10 % od vrednosti zaključenog ugovora o javnoj nabaci, što je 64.000,00 dinara. Deset građana je volontiralo tokom izvođenja radova.

 

Projekat  „I ja se pitam u procesu donošenja odluka“ se realizuje u okviru MED projekta, koji sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation“, kao i da se finansira sredstvima Vlade Švajcarske.

 

Foto: Printscreen/malizvornik.ls.gov.rs