Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac izdao je upozorenje na osnovu dopisa Sektora za vanredne situacije i Upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda u kojem se navodi:

– Do petka na području Srbije povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina. Imajući u vidu napred navedenu prognozu, koja ukazuje na izrazito veliku količinu padavina, neophodno je da  u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje sa sobom može doneti, svaka lokalna samouprava preduzme sledeće :

1. Hitno preduzeti sve potrebne mera na sprečavanju i ublažavanju posledica od moguće pojave opasnosti od bujičnih vodotokova i ekstremnih vremenskih nepogoda.

2. Izvršiti koordinaciju sa teritorijalno nadležnim Javnim vodoprivrednim preduzećem u slučaju sprovođenja odbrane od poplava.

3. Obratiti pažnju na sprečavanje mogućih pojava „ urbanih poplava“, bujica,odrona i moguće aktiviranje klizišta.

4. Obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja .