Opština Vladimirci je među prvima uvela vanrednu situaciju, usled povećanog broj pozitivnih na Korona virus. Da bi se ubrzala dijanostika, rentgen aparat koji je godinama bio van upotrebe u Domu zdravlja je ponovo stavljen u rad zahvaljući privrednicima, koji su se odazvali za pomoć nakon pisma, koje je predsednik opštine Milorad Milinković uputio privrednim subjektima.

-Rentgen služba u Domu zdravlja Vladimirci posle skoro deceniju je ponovo u funkciji. Obezbeden je novac za digitalizaciju uređaja, što poboljšava situaciju da pacijenti ne čekaju predugo. Zahvalnost dugujemo EPS-u, kao i privrednicima iz opštine koji su i ovog puta pokazali svoju humanost – ističe predsednik opštine Milorad Milinković.

Opštinski Krizni štab redovno zaseda, nadležne službe podnose izveštaje o posštovanju mera koje su donete sa ciljem suzbijanja epidemije. Cisterne sa dezinfekcionim sredstvima  su postavljene u Belotiću, Provu, Debrcu i Vladimircima, dok se rastvor natrijum – hipohlorita može besplatno preuzeti na još 20-tak lokacija u okolnim selima.

 

Tekst je nastao kao deo projekte „Vladimirci, juče, danas, sutra“ koji sufinsira opština Vladimirci.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.