Danom stupanja na snagu akta o proglašenju vanredne situacije u Loznici se primenjuju posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti  i sve službe su uključene na suzbijanju širenja COVID-19.
Zabranjeno je organizovanja svečnosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.
– Kafići i restorani su od uvođenja vanredne situacije, 13. jula radili do 20 sati. Nakon nekoliko dana stupila je na snagu nova odredba da objekti koji imaju baštu mogu pružati uslugu do 23 sata. Ugostiteljima je takođe naloženo da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova – kaže gradski menadžer Dejan Stalović.
Ugostitelji koje smo posetili poštuju odluke Kriznog štaba.
– Znatno je manje gostiju. Imamo letnju baštu i stolove smo rasporedili po upustvima nadležnih –  ističe Miroslav Savić, vlasnik kafea Montevideo.
Marija Nikolić iz hotela Royal spa u Banji Koviljači navodi da ugostiteljske objekte redovno dezinfikuju i da se poštuje propisana distanca. Gostima su takođe obezbeđena sredstva za dezinfekciju.
Loznički ugostitelji na kraju zaključuju da je letnja sezona izuzetno loša. Mali je broj naših ljudi došao iz inostranstva, a domaći gosti su odložili putovanja. Nadaju se da će zatvoriti finasijski krug, jer najviše novca izdvajaju za zarade zaposlenih, a pojedini i za zakup prostora, gde obavljaju delatnost.

 

Tekst je nastao kao deo projekte „Loznica, juče, danas, sutra“ koji sufinsira grad Loznica.                          Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.