Koliko je značajno za naše zdravlje pripremati hranu na tradicionalan način po starim receptima otkrijte čitajuci „Bakin šporet“, priručnik koje treba da poseduje svako domaćinstvo.
Nista kao mirisi iz kuhinje ne budi sećanja. Današnje generacije ne poznaju srpsku kuhinju i tradicinalna jela. Želja Dragoslav Mićića, autora knjige „Bakin šporet“ je da stare recepte sačuva od zaborava.
Micic je knjigu posvetio baki, mami, supruzi i unukama, a naišao je na dobro razumevanje saradnika i izdavača. Kako trvrdi Ivica Radanović, vlasnik „Ekografa“ čekalo se više od 70 godina da se na srpskom jeziku pojavi ovakav biser.
Svaka brižna domaćica svojoj porodici želi da posluži najbolje jelo. Ipak, lepo dekorisana hrana i maštovitost nisu dovoljni. Najvažnije je pripremiti zdravu hranu koja obiluje vitaminima i mineralima. O značaju pripreme hrane na starinski način na promociji knjige u Kulturnom centru govorio je akademik profesor Marko Todorović.
Iako su Srbi narod koji jede previše mesa, istina je da naši preci nisu imali meso na trpezi za svaki ručak već je većina njih jela takozvanu „sirotinjsku hranu“. Danas kada su industrijski proizvodi prepuni aditiva koji bez sumnje imaju loš uticaj na čovekovo zdravlje, sve je više zagovornika hrane naših predaka. Recepti i saveti knjige „Bakin šporet“ su dostupni u svim gradskim knjižarama.

2 thoughts on “Bakin šporet čuva stare recepte”

Оставите одговор