Žitelji Jevremovca su najrevnosniji u plaćanju poreza na imovinu, što se odrazilo prošle godine na povraćaj sredstava na račun mesne zajednice. Kako je odlučeno na neposrednom izjašnjavanju, novac će biti utorošen na uređenje centra sela i izgradnju ambulante, što će biti od velikog značaja za preko 1500 domaćinstava koliko je evidentirano prema poslednjem popisu.
– Jevremovčani se već interesuju za nastavak neposrednog odlučivanja i već na leto ima se pruža šansa da predlažu projekte, a oko pet miliona dinara, što je duplo više nego prošle godine će biti investirano u predloge koji dobiju podršku – kaže Milan Vasić, predsednik Saveta MZ Jevremovac.
– Politika neposrednog odlučivanja koja se sporvodi u Šapcu je jedinstvena u Srbiji, te se neke opštine i gradovi interesuju za ovaj model, čiji su rezultati već vidljivi – istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dodao da je potrebno građane uključiti u javne poslove da slobodno odlučuju o dva miliona evra, koliko je na raspolaganju ove godine.
Podsetimo, anketari su 2017. godine su proces otpočeli sa meštanima Jevremovca, koji su u startu prepoznali prednosti referenduma da se konačno gradjani pitaju na šta će se trošiti njihov novac.

Оставите одговор