Koprivi u čast organizovana je manifestacija pored Drine u Gornjoj Koviljači. Etno kompleks Sunčana reka je okupio domaćice koje su predstavile supe, čorbe, slane i slatke delikatese. Pobednica je Dragica Janković iz Osečine koja je nagrađena sa 300 evra. Dragica kaže da dosta vremena provodi u prirodi. Voli da istražuje biljke, a da je kopriva najlekovitija, naročino kod problema sa anemijom.

Izlagači su predstavili narodnu radinost, a novčano su nagrađene dame koje su predstavile jelek, kao deo narodne nošnje, kaput od pustovane vune i kolevku za bebe.

– Prezadovoljni smo odzivom ljudi i udruženja. Uživali smo zajedno sa gostima iz Loznice, Krupanja, Šapca, Osečine, Valjeva i Republike Srpske. Obezbedili smo dobre nagrade za najbolje – kaže Biljana Vujinović, član Organizacionog odbora.

Manifestacija je nastala po ideji Zorana Mirković, domaćina Sunčane reke, koji ističe da manifestacije značajno podstiču turizam. Nedavno je Mirković organizovao trku pored drine do istorijskog Gučeva, kao i izbor za najlepši slavksi kolač.