Turistička organizacije opštine Bogatić raspisala je nagradni likovni konkurs „Najlepše razglednice Mačve“ u okviru manifestacije „Festival listića, cveća i meda“ koja će se održati 16. maja.

Motivi dečjih likovnih rešenja treba da budu usmereni na prepoznatljive karakteristike mačvanskog kraja i prostora opštine Bogatić. Kao inspiracija mogu da posluže: izgledi nekadašnjih mačvanskih kuća, okućnica i ulica, važni objekti koji su čuvari istorije i tradicije poput Etno-parka Sovljak, Radovan – kule Milića od Mačve, zgrada Opštine Bogatić, ali i škole, biblioteke, domovi kulture, verski objekti, spomenici, objekti i kompleksi koji čine neizostavni deo turističke ponude poput „Termalne rivijere“, banje „Jokin grab“, etno-parka „Avlija“ u Glušcima, „Avlije održivog razvoja“. Takođe se mogu salikati običaji i manifestacije: hajdučka busija, takmičenje za harambašu, mačvanska svadba, lilenje, vožnja fijakerom, folklorne igre, prirodna bogatstva bujne vegetacije i reke Drine, motivi seoskog života i znameniti Mačvani (Janko Veselinović, hajduk Stanko, Milić od Mačve, Milorad Panić Surep, Milivoje Martinović Martin, Dragan Martinović, Dragan Đuričić).

Na konkursima mogu učestvovati sva deca individualno ili preko predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kao i likovne radionice ili ateljei za decu i omladinu. Radovi moraju biti samostalna dečja ostvarenja. Grupni radovi dece neće ulaziti u kategoriju za nagrađivnje, ali mogu biti od strane žirija odabrani za izlaganje. Dozvoljeni format radova je A4, a tehnika je slobodan izbor tako da se mogu kombinovati različiti likovni materijali: drvene boje, flomasteri, pasteli, tempere, kolaž i drugi.