Ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Opšte bolnice u Šapcu sa firmom SET, kao nosiocem grupe privrednih subjekata koji su podneli ekonomski najpovoljniju ponudu potpisan je u Gradskoj kući u Šapcu. Projektom je predviđena dogradnja i rekonstrukcija Opšte bolnice i Doma zdravlja u Šapcu.

– Ovo je veliki dan za šabačko zdravstvo. Ovaj kapitalni projekat deo je značajnog ulaganja u objekte zdravstva koji sprovodi Vlada RS preko Kancelarije za javna ulaganja. Šabačka bolnica poslednjih 40 godina nije imala nikakvu rekonstrukciju, izuzev proširenja Službe za dijalizu – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić

Direktor Opšte bolnice ,,Laza K.Lazarević”, dr Slobodan Popović srećan je što će Šabac konačno dobiti moderan zdravstveni centar.

– Došao je dan kada je ugovor potpisan i krećemo u intenzivne radove. Čeka nas veliki posao, a sve u cilju unapređenja zdravstvene zaštite. Stanovništvo sa teritorije grada Šapca, ali i okolnih opština dobiće jedan moderan zdravstveni centar. Glavni cilj je da taj centar dobije i urbanistički, arhitektonski, građevinski i tehnološki nivo koji predstavlja nešto što je normalno za 21. vek – naveo je Popović.