Drinska regata u organizaciji grada Loznice biće održana 7. avgusta. Start je u Malom Zvorniku u 10 časova, a cilj u Banji Koviljači, na Žićinoj plaži u 14 časova.

– Pozivamo sve, koji vole reku Drinu, druženje i zabavu na vodi, da budu gosti i učesnici međunarodne manifestacije. Biće to nova promocija turističkih potencijala i ekoloških standarda rečnog turizma – rekao je gradski menadžer Dejan Stalović.

Kapetan ovogodišnje regate Milan Nedeljković, član Gradskog veća u Loznici naglašava da se spust čamaca duž reke organizuje uz posebne mere sigurnosti i bezbednosti, učešće ronilačkih i spasilačkih ekipa, uz budnost pripadnika policije i vojske.

– To je način da se ova tradicionalna sportsko rekreativna manifestacija uvek sačuva kao lep doživljaj za sve njene učesnike i da se svake godine unapređuje na lestvici letnjih sadržaja koje grad Loznica brižljivo organizuje i neguje kao turističko blago . Obezbeđeno je osiguranje za sve učesnike koji se budu prijavili na startu. Drinska regata u organizaciji grada Loznice besplatna za sve njene učesnike i verne privrženike rekreativnih sportova – napominje Nedeljković.

Pored obezbeđenih poklona, majica, kačketa i ručka posle plovidbe duge 19 kilometara Organizacioni odbor priprema i zanimljive zabavne sadržaje na Žićinoj plaži, gde je ciljno mesto za sva plovila koja će se otisnuti u avanturu na vodi.

 

Foto: Printscreen/ fb etno selo Sunčana reka

 

Tekst je nastao kao deo projekte „Loznica, dobro mesto za život“ koji sufinsira grad Loznica.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.