Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je Šabac i u Gradskoj kući razgovarao sa gradonačelnikom dr Aleksandrom Pajićem o političko – ekonomskoj situaciju u Šapcu, a predstavljen je i program za podizanje inovacionih kapaciteta lokalnih samoprava koje sprovodi kabinet ministra Popovica

– Veliki su potencijali u razvoju visokih tehnologija i digitalizaicije, kao i inovacija što je vezano sa informacionom tehnologijom – napmenuo je ministar Popovic, a upoznat je i sa radom mladih ljudi iz Šapca, koji se usavršavaju u ovoj oblasti.

Dolazak ministra Popovića u Šabac je samo jedna u nizu poseta, a u narednom periodu se očekuju i drugi ministri Vlade Srbije.

– Od prvog dana formiranje nove vlasti, Gradska uprava nakon skoro decenije izolacije, želi da bude partner državi –
rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Na sastanku je bilo reči da Šabac, pored još 20 gradova u Srbiji dobije Start up centar, najmoderniji mini tehno park, gde bi se koristile pogodnosti umrežavanja svih centara. Ministar Popović, veruje da će ambiciozno rukovodstvo konkurisati za ovakav projekekta kod resornog ministarsta, čime će se obezbediti početak rada Start up centra u Šapcu.