Inspekcijski nadzor, koji sprovode republičke i lokalne inspekcije u Mačvanskom okrugu, u prethodnoj nedelji, izvršile su ukupno 2359 kontrola. U gradu Šapcu 1222 kontrole, Loznici 44, Vladimircima 651, Krupnju 285, Malom Zvorniku 154, Koceljevi 3, dok u Bogatiću nije bilo kontrola.

– Prema izveštaju Policijske uprave Šabac nije bilo drastičnog kršenja donetih mera osim u Mesnoj zajednici Letnjikovac u Šapcu.
Za vreme vikenda uočena je velika frekvencija i kretanje vozila na području Upravnog okruga, što pokazuje da su praktikovana porodična okupljanja, svinjokolji i drugo. Takođe imamo pojavu velikog okupljanja građana po parkovima, pešačkim zonama,trgovima,što je svakako u suprotnosti sa donetim merama – rekao je načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac.

Privredni subjekti koji pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva, zatvorenim i otvorenim trgovinskim centrima, obavljaju delatnost trgovine na malo, pružaju zanatske i druge usluge u neposrednom i dugotrajnom kontaktu, delatnosti u oblasti kulture, gde imamo prisustvo više lica u istom prostoru, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju, mogu pružati usluge samo radnim danima, od ponedeljka do petka, od 05:00 do 17:00 časova.