Povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, uputio je čestitku svim pripadnicima Vojske Srbije:

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji predstavlja prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske.
Srpska vojska je nastala iz ustaničkih četa, iz naroda koji se latio oružja da bi izborio svoju slobodu. Otuda i duboka povezanost naroda i vojske. Do današnjih dana neguje se ova tradicija i privrženost vojske svojim građanima, posebno u najtežim prilikama.Građani umeju da cene napor koji vojska čini za svoj narod.
Ove godine Vojska Srbije dočekuje svoj Dan u vanrednim okolnostima kao podrška narodu u borbi protiv epidemije koja je zadesila ne samo Srbiju, već i ceo svet. Pripadnici vojske su angažovani na obezbeđenju objekata i bolnica, sprovode dezinfekciju institucija, a medicinsko osoblje iz redova vojske spašava živote svih naših građana.

Gospodo vojnici,

koristim priliku da vam u ime Mačvanskog upravnog okruga i u svoje lično ime čestitam praznik. Vaše prisustvo u ovim teškim prilikama po Srbiju i sve njene građane, daje nam nadu da ćemo se izboriti sa ovim zlom koje nas je zadesilo.
Čestitke za Dan vojske upućujem Komandantu Prvog pontonirskog bataljona u garnizonu Šabac i Komandantu Prve brigade kopnene vojske Srbije, garnizona u kasarni u Klupcima, koji na području Mačvanskog upravnog okruga brinu o našim građanima.

 

 

Foto: Printscreen/muo