„Strongman Champion League“ je najznačajnija liga u svetu bodibildinga i ljudskih performansi. Reč je o svetskom sportsko-takmičarskom programu čiji je osnovni cilj ispitivanje fizičkih mogućnosti ljudskog tela u snazi i izdržljivosti.
– Počeo sam sa pripremama 2011. godine. Prvi put sam se oprobao u takmičenju prošle godine. Jaka je konkurencija, jesmo rivali tokom nadmetanja, ali se i međusobno družimo – kaže predstavnik Srbije Nemanja Tasić.
Na Zlatiboru se prvi put pojavio Adnan Hasanović iz Bosne i Hercegovine, koji ističe:
-Pored fizičke pripreme, bitna je i psihička. Priznajem da je teško,ali sam zadovoljan rezultatima. Nije mla astvar podići automobil od 400 kilograma.
„Strongman Champion League“ podrazumeva 16 takmičarskih vikenda, na kojima učestvuju najjači predstavnici pojedinih država. Svaka disciplina se posebno boduje i na kraju jednog takmičenja proglašava se pobednik – onaj ko je osvojio najviše bodova. Bodovi sa svakog takmičenja se prenose i na kraju proglašava pobednik – zvanično „Najjači čovek sveta“.

* Projekat sufinansira opština Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

One thought on “Rivali koji se druže”

Оставите одговор