Pored ambulante, pešačke staze i šljunčenja atarskih puteva, prioritet Štitara je podrška mladih kroz kulturne i sportske aktivnosti na čemu ce se narednih godina posebno raditi. Kako bi sadržaji za omladinu bili finansirani sa 300.000 dinara građani u nedelju treba da podrže ovaj predlog na neposrednom izjašnjavanju.
– Podržaćmo sve aktivnosti za decu i mlade, a pored fudbalskog kluba pomoć ćemo ružiti lovcima i golubarima – kaže Ilija Brajić, član Saveta MZ Štitar
Fudbalski klub Jedinstvo je bio deo Medjuopštinske lige, a već jednu deceniju je u višem rangu takmičenje.
– Od 2008. godine držimo se zlaene sredine u Macvanskoj ligi. Ovaj rang takmičenja zahtevao je uređeniji teren i prateću infrastrukturu, tako da smo pre nekoliko godina uradili tribine, kao i teren – ističe Rajko Simić, predsednik FK Jedinstvo
Dobrim i organizovanim radom u sportskom kolektivu, kakav je primetan u Jedinstvu stvaraju se novi šampioni, koji slavu kluba gde su napravili prve korake sa ponosom prezentuju širom sveta. Biće među momcima koji redovno treniraju novih fudbalskih veličina poput Miroslava Đukića, Janka Tumbasevića i Nenada Gavrića.

* Projekat sufinansira grad Šabac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор