Grad Šabac je na osnovu konkursa raspisanog prošle godine dodelio stipendije za pet studenata društveno humanističkih nauka, tri prirodno matematičkih, četiri tehničko tehnoloških, pet medicinskih nauka i jednu za studenta fakulteta umetnosti, kao i jednu stipendiju za deficitarna zanimanja. Iz gradskog budžeta za ovu namenu je opredeljeno tri miliona dinara.
Ugovore za stipendije u iznosu od 13.653 dinara mesečno danas je potpisalo 18 najboljih studenata na osnovnim akademskim i master akademskom studijama, fakulteta čije osnivač Republika Srbija. Dodeljena je jedna stipendija za deficitarna zanimanja.
– Grad Šabac je opredelio novčana sredstava u visini od tri miliona dinara za nagradne stipendije za skolsku 2017/2018. godinu – istakla je Bojana Mladenović – načelnica Odeljenja drustvenih delatnosti
Pravo konkurisanja su imali studenti treće, četvrte i narednih godina studija sa prosečnom ocenom 9,20 uz uslov da student nije ponovio nijednu godinu i da je polozio sve ispite iz prethodne godine.

3 thoughts on “Stipendije za najbolje studente”

Оставите одговор