Kolorektalni karcinom spada među najučestalije karcinome savremenog čoveka. U svetu se godišnje registruje više od milion novih slučajeva obolelih od ovog raka, a samo u Evropi svake godine od njega umre oko 10.000 ljudi. Kako bi zaposleni u Opštoj bolnici „dr Laza Lazarević“ bili dobro edukovani, doktor Slobodan Popović, direktor ove ustanove u goste je pozvao doktora Velimira Markovića direktor Prve hirurške KCS.
– Karcinom debelog creva najčešće pogađa generacije starije od 50 godina, i one koji čiji su krvni srodnici imali ovu vrstu raka. Preduslov za kvalitetnu funkciju digestivnog sistema je redovna stolica. Neophodno je da se hrana bazira na obilju voća i povrća, jer oni sadrže najviše celuloznih vlakana – istakao je profesor doktor Velimir Beca Marković.
Ishrana nije jedini, ali je veoma značajan faktor obolevanja od ove vrste raka. Kolorektalni karcinom je kompleksno oboljenje i zahteva angažman specijalista iz različitih oblasti.
– Opsta bolnica ce nastaviti i u narednom periodu organizaciju ovakvih predavanja angazovanjem strucnjaka sa klinika i instituta. U cilju optimalnog iskorišćenja i daljeg unapređenja postojećeg zdravstvenog kadra nephodno je kontinuirano stručno usavršavanje medicinskih radnika – rekao je doktor Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice Šabac.

One thought on “Doktor Velimir Beca Marković održao predavanje u Šapcu”
  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: infomediasistem.com/2018/02/27/doktor-velimir-beca-markovic-odrzao-predavanje-u-sapcu/ […]

Оставите одговор