U Galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba slika i crteza akademske slikarke Tanje Pikule, urednice likovnog programa Kulturno – sportskog centra Gacko. Radovi Tanje Pikule daju nam na uvid u njenu ličnu viziju ogoljenosti ljudske duše.
Mistični svet Tanje Pikule, prikazan je na 25 umetničkih radova kojima slikarka istražuje teme života, ljubavi, straha, smrti i melanholije. Kompozicije velikog formata, nekada smirene, a nekada dinamične, svakako bi mogle biti i ulični murali, kao podsetnici slučajnim prolaznicima na otuđenost čoveka i putokaz ka njegovom oslobađanju.
Tanja Pikula je prošle godine učestvovala na likovnoj koloniji u Brčkom gde je uspostavila kontakt sa sabačkim Kulturnim centrom. Došlo je do saradnje i realizacije izložbe, a umetnica je do sada imala preko deset samostalnih izlaganja kako u BIH, tako i u zemljama regiona. Ova postavka je nagoveštaj jedne umetničke energije koja će vremenom dobijati na snazi. Šapcani izložbu slikarke iz Gacka mogu pogledati u galeriji Kulturnog centra do 06.marta.

 

Оставите одговор