Više od dva miliona dinara će biti vraćeno na račun Mesne zajednice Drenovac od poreza na imovinu. Savet je odlučio da se 132.000 dinara izdvoji za pomoć Osnovnoj školi „Nata Jeličić“, izdvojenom odeljenju u ovom selu.
– Pored pomoći školi, meštani su podržali održavanje atarskih puteva, pomoć školi, crkvi, održavanje seoskog groblja, radovi na fudbalskom terenu i svlacionicama- kaže Nikola Burmazević, predsednik saveta MZ Drenovac.
Dobrovoljnim prilozima 1864. godine sakupljen je novac za podizanje najstarije škole u Drenovcu, a 1939. počinje gradnja nove zgrade na temeljima stare. Kad je bilo novca izvodjeni su radovi, tako da su donacije i finansijska pomoc uvek dobrodošle.
Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 140 ucenika, a đaci od prvog do osmog razerada zaslužuju poboljšanje uslova za učenje, rast i razvoj najmlađih – rekao je Nebojša Zelenović – gradonačelnik Šapca.
Na šta će se potrošiti novac od poreza na imovinu u 2018. godini odlučiće oko 100.000 građana u 60 mesnih zajednica, koji će dobiti priliku da kažu kako žele da se potroše pare koje su skupštinskom odlukom vraćene u mesta u kojima su i prikupljene.

Оставите одговор