Šta vas očekuje u ljubavi, zdravlju i karijeri, kako da  napravite plan koji će olakšati donošenje odluka koje vam predstoje.

OVAN

Da li ste spremni da se vaš svet romantike, kreativnosti i odnosa s drugim ljudima zatrese? Godina 2018. fokusiraće se na sve apsekte vašeg ljubavnog života, kao i na integrisanje vašeg suprotnog polariteta (vaga) što znači da ćete naučiti puno o lepoti, miroljubivosti i pravdi. Pružiće vam se mnoštvo prilika da usavršite kako biti najbolji ljubavnik i partner. To ne znači da ćete morati da žrtvujete svoj autentičan i vatreni borbeni duh, već da ćete naučiti šta znači kompromis. U dubini duše ste istinski romantičar u večnoj potrazi za predivnom i harmoničnom vezom i ove godine mogli biste je doživeti kao nikada pre.

BIK

Pred vama je godina ekspanzije, rada koji će vas ispunjavati i blagostanja. Ako ste podlegli tipičnom ponašanju bika i zanemarili svoje potrebe, te se posvetili rešavanju tuđih problema što vas je iscrpelo, ovo je godina da povratite svoju životnu snagu kako biste mogli da investirate u sopstveni život. To vas neće činiti sebičnom i nebrižnom osobom, već osobom kakva vi po prirodi jeste – puna energije koju nesebično prenosi na voljene osobe. U 2018. bićete usredsređeni na komunikaciju, rad i dnevnu rutinu. Rutina je za vas jako važna, a dovešćete je u ravnotežu redovnim vežbanjem, s više sna i manje rada.

BLIZANCI

Sav vaš veliki trud u potpunosti će se isplatiti u 2018. godini. Nagrade i priznanja već su krenula u 2017, ali pravi zamah uspeha tek stiže. Ovo je godina upornosti i isplativosti. Uz to, dobar priliv novca koji je počeo krajem prošle godine nastaviće se u ovoj godini. U prvih šest meseci godine iskoristite velikodušni uticaj Jupitera u finansijskom području, a to znači da probate nešto i uštedeti za crne dane. Možda je najbolja vest godine da vas čeka dramatičan prelazak s rada na zabavu. Umesto da većinu vremena i energije posvećujete rutinskim radnim zadacima i predvidljivoj svakodnevici, težićete što više vremena da uložite u kreativnost i romantična ostvarenja.

RAK

U prvoj polovini godine iskoristite dobru sreću koju vam donosi Jupiter u vašem znaku pre nego se u julu preseli u znak lava. Nemojte strahovati da će vam tada u potpunosti ponestati sreće. Naime, u julu počinje za vas vrlo povoljno jednogodišnje razdoblje što se tiče finansija zbog čega bi se, počevši od leta, vaša finansijska situacija mogla jako poboljšati. Od lani je vaše samopouzdanje u uzlaznoj putanji, a povećanje samouverenosti ove će vam se godine isplatiti na mnoštvo načina. Konačno ste izašli iz svog oklopa i sada su vam zahtevi puno veći. Uvidećete koliko je važno da sebi kreirate život onako kako vi želite i živite ga po sopstvenim pravilima, a ne onako kako drugi odluče i očekuju od vas za živite.

LAV

Vaša zvezda u 2018. vinuće se u najveće visine i zasjati kao nikad pre. Pratiće vas neverovatna sreća, a vi ćete se zbog toga osećati kao prava rok zvezda što toliko priželjkujete i zaslužujete. Prvu polovinu godine iskoristite za rad na samima sebi na unutrašnjem i duhovnom nivou jer će druga polovina biti puna iznenađenja koja niste mogli zamisliti ni u najluđim snovima. Gotovo je nemoguće da ćete ove godine izbeći ekstreme, no ipak ćete biti prisiljeni da smirite vaše verbalno izražavanje i govoriti mirnijim tonom. Budite spremni da naučite veštinu diplomatije i kompromisa kako biste održali normalnu komunikaciju s voljenim osobama.

DEVICA

Poznati ste kao radoholičar, ali 2018. promenićete ploču i za vas će ovo biti godina odmora i uživanja u osami. Ako je ikada postojalo vreme da naučite kako da se oslobodite obaveza i opustite onda je to sada. U prvoj polovini godine nastaviće se vaš bogati društveni život, no do leta bićete spremni da uđete u fazu osamljenosti. Previše druženja s drugima ustvari vas opterećuje jer ste među najosjetljivijim horoskopskim znakovima i često osećate pritisak da morate pomoći i brinuti se za sve one koji dođu kod vas sa željom da ih vodite, u čemu ste vi briljantni. Vaše umne i komunikacijske veštine biće oštrije nego ikada.

VAGA

Sa 2018. vage nakon dugih 12 godina ponovno ulaze u pozitivno razdoblje. Na svim poljima mogu očekivati promene nabolje. Tako će se na emotivnom planu realizovati mnoge stvari koje već predugo stoje u senci, a nakon što se odigraju, više ništa neće biti isto. Za vage, 2018. biće godina transformacije, kako njih samih, tako i njihove okoline. Zato trebate biti dosledni sebi i prihvatiti sve izazove koji vas očekuju. Više nema izgovora za nedostatak energije jer već u martu počinje snažan uticaj zvezda na vašu komunikativnost, šarm i neupitni talenat za diplomatiju. Budite odvažni i samouvereni, ali ne zaboravite da iskoristite svoju razigranu ličnost kako bi uživali u životu.

ŠKORPIJA

Nakon turbulentne 2018. godine škorpije konačno mogu da odahnu. Iskušenja i avanture su završile, te dolazi mirnije razdoblje u kojem ćete se dići poput ptice Feniksa. Iz nove ćete godine najviše izvući ako ste dosledni svojim vrlinama, te koncentrisani na svoje želje. Iako će vas Saturn dosta osamiti, preko njega ćete dobiti i preko potrebno vreme da preispitate sebe. Tako ćete i pronaći tajne izvore unutrašnje energije jer vaša vas strastvenost nikada ne napušta. Po prirodi ste osobe koje idu na sve ili ništa, pa će nanovo pronađena snaga definitivno povoljno uticati na vaše raspoloženje i odlučnost da stvari napravite po svom.

STRELAC

I dok je prošla godina bila vreme izolacije za strelca, nova donosi razdoblje bogatog društvenog života. To pripadnicima ovog znaka i odgovara, jer su po prirodi komunikativni, te vole da budu okruženi sa što više ljudi. Osećaj zajedništva je nešto što strelcu pruža sigurnost, a zajedništva će biti na pretek u idućih dvanaest meseci. Zato okupite oko sebe porodicu, prijatelje i istomišljenike, jer oni će vam dati snagu za ostvarenje svih ciljeva. Nije važno da li se radi o ljubavi, poslu, duhovnosti ili umetnosti jer sve možete postići sa svojim plemenom. Budite ambiciozni i računajte na podršku bližnjih.

JARAC

Što se tiče karijere, jarac će biti nezaustavljiv u 2018. Planetarne energije u potpunosti su koncentrisane na postizanje vaših ciljeva, te možete očekivati pravi procvat svog poslovnog carstva, bez obzira na njegovu veličinu. Isto tako, uticaj Venere početkom godine navešće vas na preispitivanje prošlosti, pa možete očekivati susrete s mnogo starih prijatelja. Neki od njih će vam možda postati i nešto više. Minula godina za jarčeve je bila vreme početaka u mnogim stvarima, što znači da ćete uskoro uživati u njihovim plodovima. Kako volite da uživate u dobro odrađenom poslu, to će vam biti poseban užitak.

VODOLIJA

Putovanja, avanture, duhovnost i unutrašnji mir. Te stvari čekaju vodolije u novoj godini, koja će biti sve samo ne dosadna i uobičajena. Obeležena snažnim prisustvom Marsa i Jupitera, 2018. će otvoriti mnoga vrata vodolijama, uključujući ona duhovna. Ovo je odlična prilika da se počnete intenzivnije baviti stvarima koje vas zanimaju. Mnoge vodolije će krenuti s učenjem stranih jezika ili će se baviti nekim egzotičnim sportom. Šta god da odaberete poći će vam za rukom, posebno ako vas ispunjava i čini zadovoljnim. Iskoristite nalet energije za ostvarivanje svojih starih snova.

RIBA

S mirnim vodama ostavljenima iza sebe, ribe će uploviti u pravu revoluciju. Naime, 2018. će biti godina promena i transformacija, što će povoljno uticati na vašu kreativnost, predanost i zadovoljstvo. Imaćete osećaj stalne zaljubljenosti, a to će posebno ići na ruku ribama s umetničkim pretenzijama. Jupiter vas čuva u prvoj polovini godine, a u julu ćete morati da donesete neke važne i presudne odluke. To je takođe vreme u kojem ćete osetiti vetar u poslovnim jedrima, a finansijska situacija takođe će biti na zavidnom nivou. Pažljivo birajte obaveze, jer ćete se inače pretrpati i dovesti u nepotreban stres.

Izvor: N1

Foto: Printscreen

Оставите одговор