Na listu manifestacija koje se organizuju na teritoriji Šapca, ove godine se upisuju Dani borovnice u Prnjavoru. Poslednju deceniju na desetine hektara je zasađena borovnica u Mačvi, a radom na plantažama porodice obezbeđuju dobre uslove za život. Udruženje Artvizija i Tim radio, pokreću dvodnevno druženje sa bogatim programom, koje će okupiti vlasnike, berače i ostale građane.
– Dani borovnice počinju u subotu 08. juna, obilaskom nekoliko plantaža i podelom plodova u pešačkoj zoni u Šapcu. Drugog dana, 09. juna na platou ispred Doma kulture ćemo okupiti izlagače iz šabačkog kraja, domaćice i najmlađe meštane. Očekuje nas izložba fotografija, koje su nastale na plantažama. Svoj rad predstsviće fotograf Neške bez greške, a potom sledi izbor za najukusniji specijalitet od borovnice. Prijavljuju se domaćice i mlade i starije, a pored kolača i sokova, najavljuju da će se takmičiti i sa slatkim, džem i sladoledom od ovog voća – kaže Sara Kojić iz udruženje Artvizija.
Sponzori su pripremili i nagrade za najbolje, a organizatori veruju da će ovo druženje iz godine u godinu biti sve masovnije i da će se već sledeće godine naći u kalendaru manifestacionog turizma Turističke organizacije grada Šapca.
Generalni sponzor je plantaža Gutić iz Ribara, a podršku su dali Turistička oranizacija Šabac, Hedera Vita, mesara kod Vlade, Tomsin, Tribi, Graf IN, voda Tronoša,  konoba Popović i rasadnik cveća Danica.