Preko 100 osnovaca protekla tri dana je boravilo u manastiru Petkovica, na Likovnoj koloniji, pokrenutoj 2018. godine. Domaćin je bila Osnovna škola „Kralj Aleksandar Karađorđević iz Prnjavora“.

– Naatavljamo dobri saradnju sa manastirom Petkovica. Pored naše dece iz Prnjavora, Ribara i Petkovice, imali smo goste iz Orida, Majura i Štitar. Radovi će sledeće sedmice biti izloženi u školskoj galeriji, a kolonija je ove godine bila posvećena kraljici Mariji, poznatoj po dobročinstvu – kaže direktorka škole Marija Mijić.

Aleksandra Kojić i Ksenija Vasiljević su najstariji učesnici dečje likovne kolonije. Aleksandar je kao osnovac redovno posećivao manifestaciju, a to je nastavio i po završetku škole. Ksenije voli da slika ikone, a pre nekoliko dana imala je samostalnu izložbu u Galeriji Doma kulture.

Nastavnik likovne kulture Čedomir Tucić naglašava da su kod dece zastupljeni kaligrafija, crtanje i slikanje, a da je po prvi put uvedeno vajanje.  Skulptura Vuka Karadžića biće izložena na „Kraljevima danima“, koji se se slave kao Dan škole.