Vina po recepturi sa Hilandara se proizvode u Koceljevi. Pre deceniju, otac i sin Milorad i Vladan Ranković su su ušli u ozbiljnu proivodnju, a ove godine su završili radove na vinariji, koja poseduje i  lepo uređen prostor za degustaciju najpopularnijeg pića, skoro u svim zemljema.
– Nekada je ovaj kraj bio bogat vinogradima. Sada je malo zasada, ali mi nastavljamo tradiciju.  Dolaze nam ljudi iz svih krajeva da degustiraju vina, iz koje se pruža prelep pogled na varpšicu. Uložili smo dosta truda, rada i novca, a planiramo još novih ulaganja. Planiramo priširenje zasada, jer bez velikih zasada nema kvalittenog vina. Naša posebnost je što recept koji smo dobili sa Hilandara primenjujemo u našoj vinariji – kaže Milorad Ranković.
Gosti Koceljeve, delegacije i turisti rado dolaze kod Rankovića, kako bi probali roze, belo ili crveno vino, koje ova porodica brižljov priprema i čuva u podrumima opremljenim najsavremenijom opremom.
Tekst je nastao kao deo projekta „Putevi nas spajaju“ koji sufinsira opština Koceljeva.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.