Meštanima Radalja, jednog od većih sela na područu Malog Zvornika, pre dve godine omogućeno je korišćenje zgrade Doma kulture, koji uređen u okviru projekta „Mali Zvornik po meri građana“. Zamenjena je dotrajala stolarija, oluci, popravljen je krov i uređena fasada. Predlog za sprovođenje radova stigao je od predstavnika neformalne grupe iz Radalja. Za izvedene poslove izdvojeno je 777.090 dinara.
Posetili smo Radalj i sa meštanima razgovarali o značaju Doma za njhovo mesto.

– Stvoreni su uslovi za brojne aktivnosti, folklor, sport, kulturu – ističe Mirjana.

– Pošta nam je smeštena u zgradi Doma kulture. Pogledajte kako sve lepo izgleda, čisto, novo, bezbedno – napominje Mile.

– Ove godine imali smo i Miholjske susrete sela, koji su se dešavali kod Doma kulture. Zgrada je sada lepa, na ponos našeg mesta – kaže Vladimir.

– Kroz naše selo prolazi veliki broj ljudi, Dolaze u goste prijateljima, odlze na jezero. Dom kulture i crkva su ponos Radalja – priča Nataša.

Radalj ima preko 750 domaćinstva i više od 2200 stanovnika. Najstariji pomen sela Radalja je iz 1452. godine. U jesen te godine, despot Đurađ je nekoliko meseci boravio u zapadnoj Srbiji i istočnoj Bosni.

 

Projekat „I ja se pitam u procesu donošenja odluka“ se realizuje u okviru MED projekta, koji sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation“, kao i da se finansira sredstvima Vlade Švajcarske.