Mesna zajednica Lešnica po treći put je bila organizator Miholjskih susreti sela. Sredstva za održavanje manifestacije obezbedilo je Ministarstvo za brigi o selu i grad Loznica.

– Meštanima svaka čast za aktivizam i dobru organizaciju. Veliki je broj učesnika, izlagača, posetilaca. Ljudi se druže, pripremaju hranu, prodaju svoje proizvode. Uživaćemo u tradiciji, igrama i pesmama ovog kraja – kaže Snežana Perić, direktorka Turističke organizacije Loznica.

Predstavnici udruženja preduzetnika i privrednika su bili velika podrška, koji su organizovali degustaciju lokalnih proizvoda. Posetioci su probali mesne prerađevine mesara Gajić i Petrović, konditorske proizvode Ženeve Evro S, kao i rakiju Ornament, novootvorene MVP destilerije.

Dobar je odziv i kuvara koji su se takmičili u pripremi gulaša. Preko 40 ekipa je ukrstilo varjače i borilo se za jedno od tri mesta.

 

Tekst je nastao kao deo projekta „Putevi nas spajaju“ koji sufinsira grad Loznica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.