Festivali su oduvek bili prilika da se promovišu nove pesme, a Irdin Dinči je doneo odluku da učestvuje na „Bihaćskom festivalu“ sa numerom „Pobednik sam ja u svemu“. Pesma je za kratko vreme stekla simpatije publike, pa se na radio stanicam širom Bosne i Hercegovine i Srbije može čuti ovaj hit.

– Odabrao sam festival za promociju pesme, a izbor je pao na muzičku manifestacija u Bihaću, koja traje skoro tri decenije. Kada sam izašao na scenu, ponele su me emocije, video sam i kod publike da im se svidela pesma već kod prve strofe i verujem da sam napravio pravu stvar – kaže Dinči.

Irdin je oduvek voleo muziku, ali je čekao pogodan trenutak za prvu pesmu. Odmah je usledila još jedna „Godine su samo broj“, a ovih dana završava i pesmu „Sine moj“ od koje očekuje dosta. Muzika mu je hobi, a inače radio kao magistar urgentne medicine.

– Volim muziku, volim kafanu, taj boemski život. Kada bih morao da biram, koja je to muzika meni najbiža, uz koju srce zaigra, izabrao bih pesmu Miće Trišića „Daj mi majko drugi život“. To su kafanski hitovi, za sva vremena. Istina, nema više pravih kafana, ali se ovakve pesme neće zaboraviti – priča pevač.

Inače, planira još singlova, a želja mu je da snimi duet sa Stojom, za koji kaže da je žena sa posebnom energijom.