Tradicionalni međunarodni obrazovni seminar za nastavnike, arhiviste, bibliotekare i muzejske radnike o Holokaustu i ljudskim pravima ,,Učimo od prošlosti – delujemo za budućnost”, održaće se ove godine u Šapcu, u hotelu ,,Sloboda” od 20-24. avgusta, u organizaciji Teraformnga iz Novog Sada i Olga Lengel instituta za studije Holokausta iz Njujorka (TOLI).

Povodom početka ovog četvorodnevnog seminara o Holokaustu i ljudskim pravima, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić će zajedno sa organizatorima seminara Teraformingom iz Novog Sada i TOLI institutom iz Njujorka, prirediti prijem za polaznike seminara iz raznih gradova u Srbiji, kao međunarodne i domaće stručnjake predavače u nedelju, 20. avgusta 2023. godine, u 18.00 časova, u Gradskoj kući, u Šapcu.

Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Aleksandar Pajić, član delegacije Republike Srbije za sećanje na Holokaust i direktor Teraforminga Miško Stanišić, zamenica direktora Evropskog programa TOLI instituta Oana Bajka, ambasadorka Švedske u Srbiji Nj.E. gospođa Anika Ben David, politička savetnica u Ambasadi SR Nemačke u Republici Srbiji Hana Elten i direktor muzeja ,,Topografija terora” iz Berlina dr Tomas Luc (jedan od međunarodnih gostiju predavača na ovogodišnjem seminaru).