Putujuće pozorište Rikoti, Veliki brat te posmatra, Sveti Georgije ubiva azdahu, Komandant Sajler, Bratsko vojevanje, Koštana su samo neke od predstava koje su prethodne četiri decenije igrali glumci Amaterskog pozorišta Prnjavor. Izložba organizovana u galeriji Doma kulture podseća na predani rad glumaca, reditelja i svih koji su bili uključeni u stvaranje kulturnog života, kao i na priznanja osvojena na festivalima.

Povodom jubileja, organizovani su „Dani pozorišta“, a prethodna četiri dana izvedene su predstave gostiju. Amatersko pozoriste Centra za kulturu Kučevo nastupilo je sa Kaskaderom, Centrar za kulturu Velika Plana prestavilo se sa Via Doloris, šabačka scena Maska izvela je komad Moj saputnik strah, dok je komad Kraj vikenda, igralo pozoriste KUD Brile iz Beočina. Domacini će jubilij obeležiti premijerom za mesec dana.

Prvog dana manifestacije, glumci prnjavorskog pozorišta, izvodili su delove predstava od pre deceniju i dve, podsetivši brojnu publiku, koja je pratila manifestaciju, na prethodne sezone, koje su bile više nego uspešne.