Stručna konferencija na temu: „Izazovi u preventivnom radu – sanitarci u akciji“ u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva sanitarnih inženjera i tehničara Srbije održana je u Banji Koviljači. Učesnike konferencije je u ime Ministarstva zdravlja Republike Srbije pozdravio je dr Goran Stamenković, pomoćnik ministra u Sektoru za inspekcijske poslove. Dobrodošlicu i uspeh u radu poželeli su i primarijus dr Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Predstavljene su novine u nacionalnom zakonodavstvu u oblastima pod sanitarnim nadzorom. Predavači su bili  stručnjaci Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Ovom značajnom događaju prisustvovali su predstavnici grada Loznice, Zavoda za javno zdravlje Šabac, direktori domova zdravlja.

Načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu dodeljena je zahvalnica za uspešnu dugogodišnju saradnju, nesebičnu pomoć i podršku u radu Društva sanitarnih inženjera i tehničara Srbije.

Foto: Printscreen / kabinet MUO