Učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Šapca učestvuju na najstarijoj manifestaciji koja neguje kulturu govora „Pesniče naroda mog“ u organizaciji Kulturnog centra. Nakon prošlogodinje pauze zbog pandemije, 60 – tak učenika u tri kategorije će recitovati odabrane stihove. Finalno veče je planirano za petak 23. aprila, kada će biti odabrani predsatvnici Šapca, 07. maja na okružnom takmicenju u Krupanju.

Tročlani žiri u sastavu profesori književnosti Živadinka Veselinović i Mirjana Čolić, i glumica Olivera Guconić odabraće najbolje recitatore za nastavak takmičenja.
Sigurna na sceni bila je učenica iz Prnjavora Teodora Vujinović, čija su očekivanja da se plasira u naredni krug, a pred izlazak pred žiri je rekla:

-Pripremala sam se sa učiteljicom Dušom koja je u penziji, čija je pomoć bila vrlo korisna. Recitovaću pesmu Odžačar – istakla je Teodora, učenica škole Kralj Aleksandar Karađorđević

Branka Todorović, koja godinama učestvuje u organizaciji manifeastacije, napominje da govorna kultura dece nije dobra, jer se više živi u virtuelnom svetu, malo se komunicira, što se odrazilo i na takmičenje.