U svetu i Evropi broj zaraženih korona virusom je u porastu. U više gradova Srbije proglašena je vanredne situacija, a uvedene su i strožije mere u cilju sprečavanja širenja ovog virusa. Pitali smo građane Bogatića, da li se plaše virusaPitali smo građane Bogatića, da li uvek koriste masku i poštuju propisane mere?

– Redovno koristim masku prilikom ulaska u objekte. Kada sam na ulici sama, smatram da nema potrebe za nošenjem – ističe Ana (44)
– Izbegavam gužve i okupljanja. U prodavnicu kada odem, trgovci ne puštaju više od dve osobe. Postoji strah, ali pre svega moramo biti odgovorni prema sebi i drugima – kaže Milan (50)
– Najteže mi pada odlazak u poštu ili banku. Uvek su gužve, ali ljude prave distancu od metar, dva – napominje Rada (51)
– Plašim se, to je valjda normalno. Dolazim svaki dan po rastvor koji je obezbedila opština i redovno brišemo sve u kući – objašnjava Slaviša (47)

Epidemiolozi iz Republickog Kriznog štaba kažu da se u prethodnih sedam do 10 dana, epidemiološke mere u Srbiji mnogo bolje poštuju i da je mnogo veća svest građana „u kakvom se problemu nalazimo“.

 

Tekst je nastao kao deo projekte „Bogatić, juče, danas, sutra“ koji sufinsira opština Bogatić. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.