U Velikoj sali Kulturnog centra održaće se promocija knjige „Nebeska redakcija“ autora Nebojše Vukovića. Knjiga govori o novinarima koji su tragično izgubili živote radeći svoj posao, a čije su smrti ostale nerasvetljene.
– Živim u zemlji koju neke crne statistike optužuju da je sedma u Evorpi, a 13. u svetu po broju ubijenih novinara u mirnodropskim uslovima. Ali, na žalost, ni to nije sve. Moja zemlja je poslednja zemlja u svetu po broju rasvetljenih ubistava novinara. Ustvari, rezultat je poražavajući – nula! Nijedna novinarska tragedija nije razrešena!
U mojoj zemlji se uglavno ne zna, nedovoljno zna ili je malo brige za „oko“ 40 novinara i medijskih radnika, koji su radili za naše redakcije, a ubijeni su, kidnapovani, nestai ili su kako nam kažu „izgubili život pod nerasvetljenim okolnostima“. Ne postoji profesija, u mojoj zemlji, sa tako crnim bilansom.
Zašto?“ Pored toga što je odao počast svojim kolegama kroz prisećanje na njih, autor, koji je, takođe, novinar po struci, kroz ovu knjigu, pokreće brojna pitanja o položaju novinarstva, kao i izazovima sa kojima se novinari suočavaju u svom radu – ističe autor knjige Nebojše Vuković.

Оставите одговор