Od početka ove godine na Jedinstvenom šalteru u Gradskoj upravi grada Šapca građani mogu podneti zahtev za više od 200 administrativnih postupaka uz praćenje toka realizacije predmeta. Početkom rada elektronske pisarnice značajno su se smanjile gužve na šalterima, a administracija je postala brža i efikasnija.

– Grad Šabac je izradom novog softverskog rešenje građanima omogućio lakšu komunikaciju na elektronskoj pisarnici. Sistem omogućava zavođenje svih predmeta elektronskim putem u vrlo kratkom vremenskom periodu. Sada je moguće prikupiti sve podatke građana iz dostupnih baza, bez odlazaka na šaltere drugih institucija. Dovoljno je imati lična dokumenta – kaže Vera Pantelić, nacelnica Odeljenja za opštu upravu

Elektronska pisarnica će značajno skratiti vreme potrebno za podnošenje, obradu i isporuku zahteva, ali i uvesti jednostavan mehanizam praćenja predmeta što će omoguciti i potpunu zaštitu.

– Građani mogu pratiti tok realizacije svog predmeta i u svakom trenutku znati u kojoj je fazi, zahvaljujući unapređenim sistemu rada. Elektronska pisarnica na jednom mestu nudi mogućnost zavšetka više od 200 administrativnih postupaka koji su u nadležnosti lokalne samouprave – istakla je Jelena Jekić, načelnica Gradske uprave.

Оставите одговор