Nakon izuzetnog uspeha i interesovanja kojim je obeleženo prošlogodišnje izdanje Šabačke koncertne sezone, program koncertnog ciklusa za 2024. godinu prati istu ideju – nastupi eminentnih muzičkih umetnika koji su besplatni za Šapčane.
Šabačka koncertna sezona počinje 25. jula kada će nastupiti trio Nenada Vasilića, srpskog džez kontrabasiste koji dugi niz godina živi i stvara u Beču. 24. avgusta u Šabac dolazi frulaš Bora Dugić, jedan od najznačajnijih umetnika narodne muzike i on će nastupiti na otvorenom, u Šabačkoj tvrđavi. Belgijski violinista, Ča Limberger, koji svoj izraz gradi na tradiciji romske muzike i džeza, nastupiće u sali Kulturnog centra 21. septembra. Kako je Šabačka koncertna sezona mesto i za lokalne umetnike, 11. oktobra takođe u sali Kulturnog centra će nastupiti trio najuspešnijih šabačkih klasičnih gitarista – Marko Erdevički, Stevan Jović i Jovan Mihajlović. Hrvatski džez pijanista, Matija Dedić će se predstaviti šabačkoj publici programom „Matija svira Arsena“. Za kraj sezone, 13. decembra uz zvuke Gradskog tamburaškog orkestra „Branko Radičević“ iz Rume, Šapčani će biti u prilici da se podsete vremena kada je sa velikim uspehom nastupao šabački tamburaški ansambl „Bisernica“.
Grad Šabac, koji je generalni pokrovitelj ovogodišnje koncertne sezone, je prepoznao značaj ovog muzičkog programa pa je organizacija manifestacije sada posvećena Kulturnom centru. Sponzori koncertne sezone su Eliksir Fondacija i SET d.o.o.
Foto: Printscreen/facebook