Za pripremu Mačvanskog listića  potrebna su samo tri satojka, čuli smo danas od domaćica koje su učetvovale na Listićijadi.
– Trudimo se da promovišemo domaću kuhinju, a kada nam dolaze delgecije obevazno ih služimo listićima – kaže Milan Daničić iz udruženje privrednika Bogatića, koji su organizatori „Listićijade“.
Bogatić je sve prepoznatljiviji na turističkoj mapi Srbije, a  gde je turizam tu je i gastronomija. Ponosni smo na naše listiće, koje su probali ministri, predstavnici brojnih delegacija, ali i gosti iz inostranstva, rekoa je u obraćanju građanima predsdnik opštine Milan Damnjanović.
Predstavnica udruženje „Crnobarke“ Milanka Jurišić kaže da je od nake naučila priprem listiće.
– U mojoj kući se zovu vodeničarski listići. Dok je mama radila na njivi, baka je brinula o deci i kuhinji. Rado ću podeliti recept, potrebno je malo brašna, soli i vode, da bi se dobilo testo, koje malo odstoji, nakon čeka sledi prženje navrućoj masti- kaže Milanka.
Bogatićem se širio miris tek pečenih listića, a posetioci su ih degustirali sa ajvarom, džemom ili kiselim mlekom.
– Što se više puta premesi testo, to su listići lepši. Potrebne su vešte ruke i oklagija. Brzo se nauči priprema listića, nema tu šta da se pogreši – kaže Rada Tadić.
Listiće su na licu mesta propremali učenici Mačvanske srednje škole iz Bogatića, a preko 1000 komada ovog specijaliteta, koji se još jedino održao u Mačvi je podeljeno posetiocima manifestacije.