Osma „Zelena bibiklijada“ odvešće vas u posetu živopisnom mačvanskom selu Lipolist prepoznatljivom po predivnim drvoredima lipa. Sa centralnog gradskog trga u Šapcu krenućemo oko 10 časova i rutom dugačkom nešto više od 18 kilometara kroz Kasarske Livade, Bogosavac i Stari Lipolist stići na naše odredište – kažu organizatori iz Evropskog centra za ekologiju i dodaju:

– U Lipolistu ćemo posetiti crkvu Uspenja Presvete Bogorodice, a potom se smestiti u prostranom i hladovitom dvorištu Osnovne škole Vojvoda Stepa gde će za sve učesnike biti poslužen ručak i održano sportsko takmičenje. Prijave za učešće na ovogodišnjoj Zelenoj Biciklijadi šalju se porukom na broj telefona 064/862-3321 i istovremeno organizaora obaveštavate o veličini majice koja će Vam biti uručena na poklon pre početka vožnje.
Okupljanje je u nedelju 02. juna od 09.30 na centralnom gradskom trgu u Šapcu. Polazak je planiran u 10 časova, a povratak za Šabac oko 14:30. Sve vreme učesnici Biciklijade će imati pratnju saobraćajne policije, pa se bezbednost biciklista neće dovoditi u pitanje.