Grad Loznica kao društveno odgovorna lokalna zajednica u kontinuitetu doprinosi rešavanju socijalnih pitanja izbeglih i raseljenih lica. Prošle sedmice su u prostorijama Javnog beležnika potpisani ugovori o kupoprodaji stambenih jedinica sa 30 izbegličkih porodica čime su trajno rešena njihova stambeno imovinska prava.

– Reč je o porodicama koje su se zadržale da žive u Loznici u periodu posle ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj čime je, kroz ove aktivnosti rukovodstva grada i finansijskim sredstvima donatorskih organizacija, počeo lepši i bolje organizovan život ljudi koji su preživeli ratne nevolje i patnje, kaže Petar Gavrilović, zamenik gradonačelnika Loznice.

Njihovi stanovi se nalaze na Lagatoru, u Ulici Lenke Dunđerski i izgrađeni su kroz regionalni stambeni program – „Potprojekat 7“ u partnerstvu Grada Loznice i Komesarijata za izbegla i raseljena lica Republike Srbije. Rukovodstvo grada nastavlja dalje aktivnosti koje će omogućiti svaku vrstu pomoći navedenoj kategoriji lica.

 

Foto: Printscreen/loznica.rs