Građani mesne zajednice Centar u Malom Zvorniku pre dve godine uključili su se u projekat „Mali Zvornik po meri građana“. Predložili su izgradnju mobilijara za sedenje i druženje, što je i podržano na Javnom pozivu. Na platou ispred stambene zgrade u Ulici Kralja Petra Prvog u Malom Zvorniku najpre je izliven beton, podignuta konstrukcija, postavljen krov na letnjikovcu, obezbeđene klupe, uređena pristupna staza od behatona, a postojeća ograda prefarbana. Vrednost nabavke i radova iznosi 537.120 dinara.

U lokalnoj samoupravi kažu da građani pokazaju veliko interesovanje za učešće u projektu, da ovakav način rada opština ranije nije praktikovala, ali da se ispostavio kao veoma dobar i da veruje da će građani ubuduće još aktivnije učestvovati u odlučivanju o trošenju novca iz budžeta i unapređenju uslova za život u lokalnoj zajednici.

Projekat „Mali Zvornik po meri građana“ se relaizuje uz pomoć Vlade Švajcarske, koja je projekat podržala kroz Program reforme poreza na imovinu, preko Švajcarske agencije za razvoj.

 

Projekat  „I ja se pitam u procesu donošenja odluka“ se realizuje u okviru MED projekta, koji sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation“, kao i da se finansira sredstvima Vlade Švajcarske.

 

Foto: Printscreen/malizvornik.ls.gov.rs