Pre tri godine pušten je u rad digitalni rendgen aparata u Doma zdravlja Ljubovija, a projekat je sproveden uz pomoć građana ove opštine Mačvanskog okruga. Vlada Švajcarske je u saradnji sa Vladom Republike Srbije sprovela Program „Reforma poreza na imovinu“. U Programu su učestvovale 44 lokalne samouprave iz Republike Srbije, a opština Ljubovija jedna je od prvih pet opština koje su bile najbolje u proširenju obuhvata poreza na imovinu. Kao poklon Vlade Švajcarske opština Ljubovija je dobila finansijska sredstva u iznosu od 100.000 švajcarskih franaka.

Puštanjem u rad savremenog digitalnog rendgen aparata je potvrda da se vodi briga o zdravlju ljudi ovog kraja. Stari rendgen bio u funkciji preko pedeset godina, a njegovom zamenom omogućena je brza i bezbedna dijagnostika tokom pandemije Kovid-19.

Branka Radovanović, direktor Doma zdravlja Ljubovija izrazila je zadovoljstvo nabavkom rendgen aparata i prilikom puštanja u rad istakla da će se uz pomoć ovog aparata mnogo lakše i brže postavljati dijagnoza, što je za sve pacijente i najvažnije. Korist će imati žitelji ne samo Ljubovije već i susednih opština, jer će se u velikoj meri poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga koje Dom zdravlja pruža svojim korisnicima.

Projekat  „I ja se pitam u procesu donošenja odluka“ se realizuje u okviru MED projekta, koji sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation“, kao i da se finansira sredstvima Vlade Švajcarske.

Foto: Printscreen/Kabinet MUO