Opština Ljubovija je već nekoliko godina u projeketu „Udružimo se“ koji se preko HELVETAS Swiss Intercooperation, razvojne organizacije sa sedištem u Švajcarskoj sprovodi u ovoj lokalnoj samopravi. Kroz reformu poreza na imovinu, izvedeni su radovi, koji su bitno uticali na kvalitet života ljudi azbukovačkog kraja. U javnom prostoru postavljene su nove klupe, oprema za dečje igralište, posađeno je drveće, a stanari su se odlučili da doatno ulepšaju pristor sadnjom cveća.

Podsećamo se i na izjave Slađana Ristanović i Ljubinke Stanković koje su imale samo pohvale za svoje sugrađane, što su istakle i predstavnicima HELEVETAS-a prilikom posete Ljuboviji.

– Kao upravnica Žute zgrade, moram priznati da su stanari sve četiri zgrade koje koriste park izuzetno zadovoljni urađenim poslom. U dogovoru sa upravnicima tri zgrade iz Karađorđeve ulice konkurisali smo, dobili sredstva i sredili park kako priliči centru grada. Utisci komšija su vrlo pozitivni, spremni su da se odazovu ovakvim akcijama jer je to u interesu svih nas. Sad će deca, ali i penzioneri imati priliku da uživaju u novom, lepo uređenom dvorištu – navodi Slađana.

Pored parka u Azbukovačkoj, uređenje prostora i prilaza odrađeno je i kod Bele zgrade u Drinskoj ulici.

– U ime svih komšija, stanara zgrade, zahvaljujem se stanarima koji su dali ideju, organizovali i sproveli ovu akciju uređenja prilaza i prostora ispred Bele zgrade. Zadovoljni smo urađenim poslom, a ostale sitne radove dovršićemo sami – ističe Ljubinka.

Ljubovija prema ima nešto više od 4000 stanovnika, a naselje broji 1315 domaćinstava, a u poslednja tri popisa, primećen je porast u broju stanovnika.

 

Projekat  „I ja se pitam u procesu donošenja odluka“ se realizuje u okviru MED projekta, koji sprovodi Helvetas Swiss Intercooperation“, kao i da se finansira sredstvima Vlade Švajcarske.