Nakon konzumiranja gljiva kupljenih od starice pored pijace Živinarnik petočlana porodica je osetila tegobe. Nakon prijema u Opštoj bolnici Šabac upućeni su na VMA. Medicinsko osoblje uložilo je nadljudske napore kako bi im spasili živote, priča 49-godišnji Goran Savatić.

– Hvala lekarima i sestrama sa toksikologije i dijalize na VMA. Porodici i meni su dali drugu šansu za život. Dani bolničkog lečenja izgledali su kao večnost. U početku nije bilo straha, ali kada sam videli ozbiljnost situacije, mislio sam da neće izaći na dobro – rekao je Goran.

Goranova žena je takođe prošla kroz pakao. Dok je brinula o suprugu, sinu, zetu i ćerkama, kod kuće se starala o sinu i unukama. Nekoliko puta je odlazila na VMA, kako bi odnela lekove koje je nabavila zahvaljući šabačkim apotekama.

Najteže je bilo kada je preminula jedna od pacijentkinja koja je takođe iz Šapca došla zbog trovanja gljivama.

– Ženi se pogoršavalo stanje iz sata u sat. Ležala je pored mene, a onda su je prebacili u drugu sobu. Saznao sam da je preminula. Teka tada je zavladal panika. Plašio sam se da ćemo svi proći isto – otkriva Goran.

Živi za dan kada će porodica ponovo biti na okupu. Nada se da će i ćerke izaći sa VMA posle vikenda. Nalazi su dosta bolji i oporavak ide u dobrom smeru.