Školica crtanja i slikanja pri Kulturno-obrazovnom centru Bogatić postoji već devet godina. Osnovna ideja školice je edukacija učenika i razvijanje veština kroz likovno stvaralaštvo. Na radionicama koje organizuju deca od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta mogu da se upoznaju sa različitim slikarskim materijalima i tehnikama, da se kreativno izraze i formiraju svoj stil.

– Radimo u malim grupama i tokom letnjeg raspusta. Deca su kreativna, puna ideja i zajednički se spremamo za izložbu u septembru mesecu. Naredne godine ćemo obeležiti jubijel, prvu deceniju rada. Ponosna sam na moje polaznike, naročito one, koji su posle rada u našoj radionici uspeli da upišu Školu primenjenih umetnosti, i tom prilikom ostvare na prijemnom ispitu dobre rezultate – kaže nastavnica likovne kulture Dragana Ercegovčević.

Tekst je nastao kao deo projekta „Bogatić, ulažemo, radimo, gradimo“ koji sufinsira opština Bogatić.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.