Gradska uprava Loznica prilikom prvog sklopljenog braka supružnicima dodeljuje po jednu prosečnu platu, a za prvorođenu decu roditelji iz gradskog budžeta dobijaju 15.000 dinara, za drugo, treće i četvrto 20.000 dinara. Srećni supružnici koji dobiju „trojke“ iz kase grada dobijaju po 50.000 dinara, a roditelji čija su trećerođena deca rođena do kraja 2017. godine, ostvaruju pravo finansijske podrške do punoletstva. Nezaposlene porodilje, imaju do navršene prve godine deteta još po deset hiljada dinara mesečno.

– Sva ta zalaganja motivisala su nas da 2020. godine našim sugrađankama koje su lečile primarni ili sekundarni sterilitet, posle više pokušaja o trošku fondova i mi pružimo šansu preko naše lokalne zajednice, da one do svoje 45. godine mogu putem vantelesne oplodnje da se ostvare u ulozi majke. Izdvojili smo 5 miliona dinara i tada je 14 bračnih parova dobilo po 350.000 dinara što je bio i najveći iznos koji se u Srbiji daje bračnim parovima za refundaciju troškova te oplodnje. Zatim, prošle godine smo povećali taj iznos na šest miliona dinara, kada se javilo 11 bračnih parova, a 2022. godine, od početka februara imamo već pet parova koji su se javili za taj vid podsticaja – rekao je pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Đokić.

Tekst je nastao kao deo projekta „Loznica, ulažemo, radimo, gradimo“ koji sufinsira grad Loznica.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.