Kamion za transport smeća je deo novog voznog parka JKP „Bogatić“ i značiće u budućnosti, da područje opštine Bogatić u skorije vreme bude ekološka sredina.

– Treći  kamion u voznom parku JKP „Bogatić“, stigao je u okviru projekta Ministarstva za zaštitu životne sredine, ambasade Švedske i opštine Bogatić, koji se realizuje u okviru programa IPA 2017. Vrednost projekta je oko 200.000 evra, a učešće Lokalne samouprave je 25.000 evra. U okviru projekta domaćinstvima u Bogatiću biće besplatno podeljeno 2000 kanti za odlaganje papirnog, metalnog plastičnog otpada koji će se novim kamionom dva puta nedeljno odvoziti na regionalnu deponiju u Jarku – rekao je Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić.

Inače, u opštine Bogatić je sedam naselja obuhvaćeno organizovanim prikupljanjem otpada. Kapacitet je  proširen i plan je da se do kraja godine smeće odnosi  iz svih sela.

Tekst je nastao kao deo projekta „Bogatić, ulažemo, radimo, gradimo“ koji sufinsira opština Bogatić.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.