Hidrogeotermalni sistem Mačve je otkriven 1982. godine. Opština Bogatić  sa sedam bušotina termomineralne vode temperature od 50 do 80 stepeni, jedna je od deset u Srbiji. Pored Termalne rivijere, na još dve lokacije posetioci mogu uživati u blagodetima tople vode. Dolaze iz svih krajeva, a prenosimo nekoliko iskustava.

Jelena (47) iz Bijeljine: Dolazim u Bogatić već pet godina. Prija mi voda, plivanje, kupanje. Nakon operacije kičme osećam se zahvaljujući ovoj banji dosta bolje.

Zoran (50) iz Šida: Moji su koreni iz Mačve, tako da znam za toplu vodu. Dolazim ovde sa prijateljima i kako kažu kad uđu u vodu kao da su neki teren skinuli sa sebe.

Nenad (56) iz Šapca: Supruga i ja svako proleće dolazimo na banjanje. Izbegavamo dane kad su visoke temperature. Mada je najlpše kad smo u toploj vodi, a pada kiša. Osećaj je neopisiv. Nema razloga da idemo negde dalje, kad nam je ovde lepo.

Nina (24) iz Loznice: Dolazila sam ovde kao devojčica, sada sa dečkom i prija nam kupanje u bazenu u toploj vodi. Posle svakog dolaska, koža mi se podmladi. Raduje me što sve više mladih vidim u kompleksu.

Tekst je nastao kao deo projekta „Bogatić, ulažemo, radimo, gradimo“ koji sufinsira opština Bogatić.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.